5 hackers die grote problemen hebben opgespoord en er voor beloond zijn

Cybercriminelen zijn gevreesd vandaag de dag. Veel hackers gebruiken duistere technieken en misbruiken de kennis welke ze hebben en de kennis waar ze de beschikking over krijgen. Het is natuurlijk verschrikkelijk. Het is niet prettig om te weten, dat ook jij het volgende slachtoffer kunt zijn. Bedrijven ondernemen natuurlijk alles om alles veilig te houden. Helemaal nu met de nieuwe wetten en regels hieromheen. Het is goed om te weten, dat er ook veel hackers en cybercriminelen zijn welke van blackhat naar whitehat gaan en nu anderen helpen te beschermen tegen cybercriminelen. Het is geweldig om te zien natuurlijk. Ze zijn ware meesters! Graag bespreken we vijf hackers die grote problemen hebben opgespoord en er voor beloond zijn.

De homeless hacker, oftewel Adrian Lamo

Een dakloze hacker welke illegaal toegang kreeg tot de systemen van Microsoft, Yahoo en ook de New York Times. Hij kreeg straf, huisarrest en een boete voor zijn misdaden. Hij werd vooral bekend voor het helpen oppakken van Bradley Manning voor zijn rol in Wikileaks. Adrian Lamo werkte namelijk voor de wet. Nu is hij een computer beveiligingsadviseur.

Hacknaam Condor, oftewel Kevin Mitnick

Hij had veel interesse in radio’s en hun techniek. Hij ging voor social engineering en kreeg al snel toegang tot grote bedrijven. Hij kopieerde hun broncode en stapte zelfs in de netwerken van Nokia, Pacific Bell en Sun Microsystems. Hij was een lange tijd op de vlucht, maar werd uiteindelijk gepakt. Hij ging vijf jaar naar de gevangenis en richtte later een beveiligingsbedrijf op. Hij heeft veel boeken geschreven over zijn ervaringen. Vooral het in de geest komen van een hacker heeft veel mensen veel geleerd. Ook omschreef hij zijn leven als voortvluchtige. Hij heeft inmiddels vele bedrijven geholpen met zijn kennis.

Hacker Phiber Optik, oftewel Mark Abene

Mark Abene leerde hacken in de bibliotheek, omdat die computers zwaarder en beter waren dan die van hemzelf. Hij ging naar de bieb om te leren. Hij leerde anderen kennen en vormde uiteindelijk een hackersgroep. De Masters of Doom noemde ze zichzelf. Hij vond zelf altijd, dat hij in een grijs gebied actief was. Hij kreeg uiteindelijk een jaar gevangenisstraf en 600 uur gemeenschap training. Hij is nu een beveiligingsadviseur.

Hacker Dark Dante, oftewel Kevin Poulsen

Hij staat bekend voor zijn vermogen om telefoonlijnen te bestuderen, waar hij een Porsche voor kreeg. Hij hackte meerdere computers welke telefoonsystemen bestuurderen. Ook van verschillende LA radiostations deed hij dat. Hij manipuleerde een wedstrijd en won daarmee de Porsche en ook 20.000 dollar. De FBI kwam erachter en pakte hem op. Hij werkt nu voor het magazine Wired. Hij heeft geholpen om zedendelinquenten op te zoeken op MySpace. Hij vond een man welke gearresteerd werd. Goed werk!

Computer Virussen en Robert Tappan Morris

Het eerste computervirus is door hem gemaakt: de Morris worm. De worm heeft veel informatie gestolen en zorgde ervoor, dat de computers crashten. Het laatste was niet de bedoeling van de worm. Hij wou geen kwaadaardig virus maken, maar gewoon de omvang van het internet meten en kijken hoe ver het gaat. De worm ging ruimte en geheugen innemen en de computer was niet slim genoeg om dit te zien. Systemen crashten en gingen kapot. Er was veel financiële schade. Hij werd gearresteerd en berecht. Hij moest 400 uren gemeenschapsdienst doen en een boete van 10.000 dollar betalen. Vandaag de dag werkt hij bij MIT. Hij helpt ook vele incubators met nieuwe technieken.