De bekendste internetondernemers van Nederland

Inspiratie is belangrijk voor ondernemers. We helpen je hier graag bij. We bespreken daarom de meest bekende internetondernemers van Nederland. Ze hebben geen YouTube uitgevonden of zijn Facebook gestart. Het zijn wel succesvolle ondernemers in Nederland welke het internet optimaal hebben gebruikt en ware succesnummers zijn. Wacht niet langer en leer ze kennen. Hieronder gaan we er een aantal met je bespreken.

Kees Verpalen, beslist!

Hij heeft Onetomarket opgericht en heeft veel inzichten in het online landschap. Hij zag wat er mis was en maakt een meer transparante manier voor prijsstellingen van online winkels. Hij werd in het begin niet serieus genomen. Het opnemen van alle producten op een website was niet mogelijk zeiden vele mensen. Hij heeft beslist.nl gemaakt en er zijn maar liefst 10.000 webshops welke zich hierop hebben aangesloten en het geeft maar liefst 25 miljoen producten weer. Geweldig toch? Hij heeft een geschat vermogen van 65 miljoen euro. De transparantie welke hij heeft weten te realiseren voor consumenten is voor hem erg belangrijk geweest en heeft hem zijn succes gebracht. Grote partijen hebben hun prijzen ook verlaagd door de jaren heen.

Joost de Valk, zoeken en vinden

Ook Joost gebruikte zijn frustraties om een succesvol bedrijf te starten. Het wiel steeds weer opnieuw uitvinden was voor hem erg pijnlijk als Java Developer. Het werd wat gemakkelijker met de komst van WordPress (een online cms systeem om websites mee te maken). Hij dook er in om een plugin te maken. Met een klein programma wat anderen op hun WordPress site kunnen installeren is het mogelijk om succesvol aan de SEO van een website te maken. SEO helpt om beter gevonden te worden in de zoekmachines. Hij ging naar de markt en werd een succesvolle ondernemer!

Ben Woldring, vergelijken als eerste

Natuurlijk mag Ben Woldring niet ontbreken. Hij is gestart met Bellen.com en heeft dit bedrijf sterk laten groeien. Hij startte toen hij 13 jaar was. Het was een schoolopdracht, maar het ging erg goed. Mensen hadden behoefte om telecomaanbieders met elkaar te vergelijken. Hij werd in een korte tijd multimiljonair en beheerd nu meerdere vergelijkingssites voor internetaanbieders, energie, digitale televisie en ook voor vakanties.

Jitse Groen, lekker smullen

Thuisbezorgd is een succesnummer. Het was niet mogelijk om online eten te bestellen merkte hij. Hij had hier een oplossing voor gebouwd en het bleek een gouden greep. Hongerige mensen gebruiken graag de website en app om bij restaurants en andere eetgelegenheden online een maaltijd te bestellen. Het heeft Jitse Groen geen windeieren gelegd met een geschat vermogen van 60 miljoen euro.

Dirk Jan de Bruin, starten op de juiste pagina

Frustraties zijn vaak de beste inspiratie voor succes. Het internet werd steeds meer een doolhof merkte hij op. Ook voor zijn vader was het moeilijk om iets te vinden. Hij heeft daarom startpagina opgezet met een overzicht van specifieke links in een categorie gemaakt. Het bedrijf is snel gegroeid en kreeg al snel zesduizend dochterpagina’s. In 2000 heeft hij de site verkocht en werd hij in een keer multimiljonair. De Bruin is succesvol, dankzij een frustratie en door klein te blijven eigenlijk. Het zolderkamer idee is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf.