Loopt Spotify of Netflix steeds vast? Dit kun je er aan doen

Na een lange dag werken plof je op de bank om je favoriete serie te bingewatchen. Langgestrekt lig je op de bank, met een bakje chips op schoot en een biertje erbij. Je pakt je afstandsbediening en start Netflix. Vol frustratie veer je op, chips op de vloer strooiend: Netflix geeft weer de melding dat je niet bij je series kunt. Hetzelfde verhaal kan je overkomen met Spotify: wil je net een lekker muziekje aanzetten, werkt de service niet of heb je te maken met irritante, niet-geplande pauzes tijdens het luisteren. Als de storing niet veroorzaakt wordt door de service zelf, kun je er gelukkig wel wat aan doen.

Internetverbinding

Als Netflix of Spotify zelf niet de veroorzaker zijn van het ongemak, dan zou het namelijk wel eens aan je internetverbinding kunnen liggen. Wanneer is de laatste keer geweest  dat jij je verdiept hebt in jouw internetabonnement? Heb je onlangs nog gecontroleerd of jouw internetprovider nog wel goed bij je past? Misschien heb je jouw internetabonnement afgesloten voordat je een fanatieke bingewatcher en Spotify-gebruiker werd? Het hoeft niet moeilijk te zijn om goedkoop internet te vinden en toch te kunnen genieten van series en muziek zonder haperingen.

Glasvezel, (A)DSL of kabel

Jouw internetsnelheid is mede afhankelijk van het gegeven of het internet over glasvezel, (A)DSL of kabel loopt. Als je (A)DSL hebt, heb je niet het snelste internet, maar vaak wel het goedkoopste internet. (A)DSL heeft snelheden tot 50 Mb/s. Voor sneller internet moet je voor kabel of glasvezel gaan. Kabelinternet haalt snelheden van 200 Mb/s. Ook heeft kabel als voordeel dat internet, telefonie en televisie gescheiden zijn. Televisie kijken heeft dus geen invloed op de internetsnelheid. Een nadeel van de kabel is dat een televisie-abonnement verplicht is. Het allersnelste internet gaat via glasvezel, tot 500 Mb/s. Ook is de download- en uploadsnelheid via de glasvezel even hoog. Een nadeel is dat glasvezel nog niet overal beschikbaar is.

Alles in 1-abonnement

Een Alles in 1-abonnement is voor een fervente bingewatcher aan te raden. Met Alles-in-1 combineer je telefonie, televisie en internet in één abonnement. Je hebt dan alle voordelen van digitale televisie, zoals pauzeren, doorspoelen en terugkijken. Mocht je Netflix trouwens een keer haperen, terwijl het niet aan Netflix zelf ligt, dan kun je bij een Alles in 1-abonnement met je vragen bij één instantie terecht. Dit vergroot je kans om een kijk- of luisterprobleem snel op te lossen, zodat niets jouw avondje Netflixen meer in de weg staat.