Prikkabel: dit is het en hiervoor kun je het gebruiken!

De prikkabel is het meest sfeervolle type verlichting dat er bestaat. Het tovert elke ruimte en ieder object om tot een gezellig geheel. Van de tuin, tot de woonkamer, of het bed de slaapkamer. Overal is wel een geschikt plekje te bedenken voor de lichtslinger. In dit artikel leggen we je uit wat de prikkabel precies is en waarvoor je het allemaal kunt gebruiken.

Wat is een prikkabel?

In tegenstelling tot wat je door de naam misschien zou denken, is er niets aan een prikkabel dat prikt. Het is namelijk een slinger met verschillende bollen waar lampjes in zitten. Vroeger waren deze linten grote energievreters en waren ze behoorlijk kwetsbaar. Maar tegenwoordig zijn ze in een modern jasje verkrijgbaar. De prikkabel led is bijvoorbeeld enorm energiezuinig, wordt niet meer zo heet en kan wel tegen een stootje. Mede daardoor gaan ze veel langer mee. Tot wel vijf of tien keer langer dan de ouderwetse variant.

Feestverlichting

Een prikkabel wordt veel gebruikt als feestverlichting. Wanneer je een kale partytent hebt opgezet in de tuin en je hangt er een prikkabel in, verandert het in één klap tot een gezellige plek. Het brengt enorm veel sfeer in de tent – letterlijk. Zeker wanneer je ook wat kleuren in de fittings draait en het niet alleen maar bij witgele lampjes houdt. Maak het af met een ouderwetse slinger, zet wat kaarsjes op tafel, een discolamp in de hoek en het feest kan beginnen!

Kerstmis

Omdat het zo’n sfeervol soort verlichting is, is de prikkabel ook een graag geziene versiering met Kerstmis. Net als de standaard kerstverlichting kun je hier met één exemplaar al een hoop opfleuren. Bijvoorbeeld de kerstboom, een muur in je huis, of de voortuin. Zodat je de straat er meteen een beetje mee in kerstsferen hult. Er bestaan koppelbare prikkabels, die je precies op maat kunt maken. Dat kan handig zijn als je grote stukken wilt versieren.

Tuin

Iets groots dat je met een prikkabel kunt versieren is bijvoorbeeld de tuin. Bevestig de lichtslinger aan de heg, span hem boven je terras, of versier er een prieeltje mee op je gazon. Dat zorgt meteen voor heel behaaglijk gevoel. Niet alleen met kerst. In tegendeel. Op deze manier maak je zelfs de koudere zomeravonden gezellig. Kampvuurtje erbij of een buitenkachel als je dat kunt betalen… Knusser gaat het niet worden!

Horeca

De prikkabel is de uitgelezen verlichting voor hippe horecagelegenheden. Horecaondernemers kunnen zo’n lichtslinger binnen aan een muur bevestigen, maar ook zeker op de grote terrassen is het een aanwinst. Denk daarbij onder andere aan een dakterras, of een terras aan de markt in het dorp. Het zorgt voor zo’n fantastische uitstraling dat de gasten zeker naar jouw zaak zullen komen.

Bedrijfspand

Maar ook voor andere bedrijven is de prikkabel heel geschikt. Bevestig het aan de buitenkant van het pand en creëer zo een leuk effect dat je imago zeker ten goeden komt. Het trekt namelijk op een positieve manier de aandacht. Zo krijgen potentiële klanten ongetwijfeld een warmer gevoel bij je bedrijf en wie weet levert dat indirect nog wat leuks op. Bovendien maakt het van je kantoor een leukere plek om te werken voor jezelf en je medewerkers.

Slaapkamer

Alle zakelijke opties terzijde, de prikkabel doet het ook fantastisch in de slaapkamer. In plaats van een felle lamp aan het plafond bijvoorbeeld. Gaat de prikkabel aan heb je een instant romantische sfeer. Steek wat kaarsjes aan, zet een rustig muziekje op en haal de massageolie tevoorschijn om een avondje van elkaar te genieten. Maar ook als je alleen bent is het een heerlijke entourage om bijvoorbeeld een boekje in te lezen of een film te kijken. Zo kan het ook in je eentje echt hartstikke gezellig zijn!

Studentenkamer

Om precies diezelfde reden is een prikkabel ook top in een studentenkamer. Vaak zijn deze ruimtes klein en relatief kil. En als student met een klein budget moet je creatief zijn. Geen geld om dure meubels te kopen, gezellige gordijnen en een kleurtje op de muur te doen? Met de lichtbolletjes van de prikkabel heb je dat ook allemaal niet nodig. Een knus dekentje en een kop thee erbij, je favoriete serie aan en je voelt je helemaal in je sas in je nieuwe studentenstad.