Samsung Galaxy S21 ultra: dit is allemaal nieuw!

Op donderdag 14 januari kondigde Samsung drie nieuwe toestellen aan: de Samsung  Galaxy S21 Series 5G. Naast de ‘normale’ S21 en de grotere S21+ bestaat de lijn uit hét toptoestel van dit moment, de S21 Ultra. Dit is de opvolger van de S20 Ultra en is, uiteraard, weer net even beter dan zijn voorganger. Wat er precies allemaal nieuw is aan de S21 Ultra hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nieuw design

Het design van de nieuwe Samsung S21 Ultra is nieuw en dat is vooral te zien. Het meest opvallende is de verandering aan de achterkant. Waar de camera’s eerst op een eilandje links boven waren gepositioneerd, zijn deze nu veel meer onderdeel van de behuizing en loopt dit door tot aan de rand. Daarmee is de achterkant opvallend anders dan welke andere smartphone ook, het is duidelijk dat dit een Samsung is! De behuizing van aluminium en glas voelt hoogwaardig aan, ook een pre. Het toestel is beschikbaar in de premium kleuren Phantom Black en Phantom Silver, waarmee het er gelikt uit ziet.

Sneller

De S21 Ultra is sneller dan zijn voorganger. Dat komt mede door zijn snelle, nieuwe processor. De prestaties zijn 30% sneller, op grafisch gebied zelfs 40% sneller. De verversingstijd van het scherm is met 120Hz ook hoger dan dat van de voorganger en dat is mede gedaan omdat het scherm van de S21 Ultra wel een mindere resolutie heeft dan de S20. Het verschil is met het blote oog waarschijnlijk niet echt te zien voor een gewone gebruiker, maar het heeft wel een groot voordeel.

Langere batterijduur

Die lagere resolutie van het scherm, dat overigens uit het sterkste glas, GG7 Gorilla Glass Victus, bestaat, zorgt ervoor dat de batterij langer mee gaat. Samsung belooft voor de nieuwe S21 Ultra All Day Battery, oftewel de hele dag werken met het toestel zonder dat je zonder batterij komt te zitten. En mocht dat onverhoopt toch gebeuren, met de Super Fast Charger is je smartphone in iets meer dan een uur volledig opgeladen.

Ongeëvenaarde camera-ervaring

De S21 Ultra moet hét toestel zijn om foto’s en video mee te maken. Hij heeft maar liefst 4 camera’s achterop. De normale (wide) camera telt maar liefst 108 megapixels voor ultieme scherpte, de ultrawide camera heeft 12 megapixels en de S21 Ultra heeft zelfs twee telelenzen voor inzoomen, beide met 10 megapixels. De laser voor autofocus maakt dat elke foto, onder alle lichtomstandigheden, scherp is. Met Director’s View kun je filmen terwijl je de camera achterop én voorop tegelijk gebruikt, of er gemakkelijk tijdens het filmen tussen wisselt. Ideaal om bijvoorbeeld te vloggen of een interview mee te filmen. En met Video Snap selecteer je eenvoudig foto’s uit je 8K video’s.

S Pen voor Galaxy Note ervaring

Bij de S21 Ultra kun je een S Pen aanschaffen, of gebruiken als je die al hebt. Dit geeft vrijwel alle functionaliteiten die de Samsung Galaxy Note heeft, aan de S21. En op het 6,8 inch scherm hoef je dan niet bang te zijn dat je iets mist: het toestel is lekker groot zodat je hier echt alles mee kan doen.