De beste NFT-marktplaatsen van 2022

Wat zijn Non-fungible tokens of NFT’s?

Cryptocurrencies zijn meer dan enkel Bitcoin kopen via platformen als bitcoinkopen.nl, coinbase.com of crypto.com. Een trend die de laatste jaren enorm gegroeid is zijn Non-fungible Tokens beter bekend als NFT’s. NFT’s zijn een waar internetfenomeen geworden in de laatste 2 jaren, zeker sinds de coronacrisis. Dit zijn door cryptocurrency gedekte tokens die het eigendom van een bepaald digitaal actief vertegenwoordigen. Met andere woorden, als u een NFT van een bepaald digitaal actief bezit, doet het dienst als bewijs van eigendom dat u de rechtmatige eigenaar bent.

In deze cryptocurrency blog bespreken we de beste NFT-marktplaatsen die jezelf kunt proberen in 2022. Het zijn online platformen die nodig zijn om NFT’s te kopen, verkopen en te ruilen. Een aantal van hen ondersteunen zelfs het maken van NFT’s. We bespreken kort wat elk van deze platformen te bieden heeft om je te helpen degene te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

De beste NFT-marktplaatsen van 2022

OpenSea

OpenSea is de meest populaire NFT-marktplaats en zegt ook de grootste te zijn. Het biedt NFT’s aan in verschillende categorieën zoals kunst, verzamelobjecten, domeinnamen, muziek, fotografie, en ruilkaarten. Dit maakt het ook een van de meest diverse marktplaatsen als het gaat om het hosten van NFT’s.

Nifty Gateway

Nifty Gateway wordt gesteund door Gemini, een bekende cryptobeurs. Deze NFT-marktplaats staat vooral bekend om zijn high-end NFT’s die voor miljoenen dollars zijn verkocht. De duurste NFT ter wereld, The Merge by Pak, werd op dit platform verkocht voor maar liefst $91,8 miljoen. Het blijft samenwerken met top artiesten en merken om limited-edition collecties van NFTs te creëren die exclusief zijn voor het platform.

Rarible

Rarible is een andere NFT-marktplaats die net zoals OpenSea heel divers is, maar ook veel celebrity-verkopers en -kopers aantrekt, samen met grote merken. Het ondersteunt Ethereum, Flow, en Tezos blockchains voor het minten van NFT’s die kunnen worden verkocht als afzonderlijke items of als collecties. Het heeft zijn eigen token genaamd RARI dat nodig is voor het doen van aankopen.

SuperRare

SuperRare is een platform met een minimale interface. Het richt zich voornamelijk op NFT’s gerelateerd aan digitale kunst en niet zozeer op meme kunstwerken. Het biedt unieke, single-edition digitale kunstwerken zodat elk kunstwerk op het platform inderdaad superzeldzaam is.

Foundation

Foundation is een andere NFT-marktplaats die kwaliteit boven kwantiteit verkiest. Het heeft ook een minimaal ogende website die gemakkelijk te doorbladeren is, zelfs voor nieuwelingen. Dit is de reden dat het gecureerde en gelimiteerde editie NFT’s aanbiedt en als gevolg daarvan, een gemiddeld hogere waarde.