Toffe nieuwe games van Ubisoft voor aankomende periode

Ubisoft spellen zijn razend populair, waaronder Assassin’s Creed Valhalla. Deze game kwam in november 2020 uit. In de loop van de tijd werden er steeds meer DLC’s toegevoegd aan het spel. Voorbeelden hiervan zijn the Siege of Paris en Wrath of the Druids. De laatste DLC van de game is Dawn of Ragnarök. Deze kwam op 10 maart 2022 uit. Ben je benieuwd over wat deze game inhoudt? Lees het in deze blog!

Over Assassin’s Creed Valhalla

Voordat je de nieuwste DLC kunt spelen, moet je Assassin’s Creed Valhalla installeren (en spelen!). Deze game speelt zich af in de tijd dat de Vikingen hun glorietijd in Europa hadden. Je speelt Eivor, een karakter waarmee je een heel Viking-imperium kunt opbouwen als je het goed doet. Bij het spelen van de game krijg je de kans om de clan te leiden, waarbij je in landen als Noorwegen en Engeland komt in de negende eeuw. Je kunt je eigen leven inrichten en andere gebieden veroveren, en op deze manier kun je een plek in Walhalla krijgen.

DLC Dawn of Ragnarök

Avatar Frontiers of Pandora is een bekende game van Ubisoft, maar wat dacht je van de laatste DLC van Assassin’s Creed, Dawn of Ragnarök? Je speelt weer als Eivor en komt in aanraking met de god van strijd en wijsheid, Odin. Je ondergaat het lot, dit speelt zich af in het dwergenrijk Scartalfheim. In deze plek is de zoon van Odin gevangen genomen. Het leuke aan deze game is dat je goddelijke krachten hebt, waardoor je in een raaf kunt veranderen en op deze manier sluwe sluipmoorden kunt doen. Ook kan je je huid veranderen in magma, dit is als verdedigingsmiddel tegen je vijanden. De hele DLC speelt zich af in de wereld van de Noorse mythologie. Ook heb je uitzicht op de Vikingsaga, een onvergetelijke gaming experience!

Voordelen van de DLC

Een van de pluspunten van Dawn of Ragnarök is dat het een totaal nieuwe wereld is, waardoor je de wereld kunt gaan verkennen. De game ligt echter wel in lijn met de hoofdgame. Hierdoor behoud je de originele sfeer van de Viking-wereld, maar krijg je wel een nieuwe verhaallijn en andere missies. Een nadeel van deze game is wel dat je vooraf de hoofdgame gespeeld moet hebben en hier een hoog level behaald moet hebben. Anders kun je de DLC niet spelen. De DLC kun je wel opstarten via het hoofdmenu als je geen hoog level hebt in de hoofdgame, maar het risico hiervan is dat je je voortgang kunt kwijtraken.

Nadelen van de DLC

Een van de nadelen van de DLC is dat je dus een hoog level moet hebben op de hoofdgame voordat je de DLC überhaupt kunt spelen. Dit is vervelend voor spelers die de DLC meteen willen spelen of geen interesse hebben in de hoofdgame. Het kan echter ook een voordeel zijn, omdat je met de hoofdgame kennis krijgt van hoe de game in elkaar steekt en ziet hoe de omgeving eruit ziet. De voortgang die je opbouwt in het spel wordt opgeslagen op je Ubisoft account.