Raamdecoratie voor hoge ramen

Wanneer je hoge ramen hebt in jouw woning dan is het vinden van de juiste raam decoratie soms niet heel makkelijk. Wat zijn nu eigenlijk de beste oplossingen voor hoge ramen? Dat gaan wij jou vertellen.

Hoge ramen en de beste oplossing

Bij hoge ramen is de breedte van de raam decoratie die je kiest vaak geen punt maar je hebt met de hoogte ervan wel rekening te houden met een aantal dingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen denk hierbij aan paneelgordijnen. Die kun je op elke gewenste breedte verkrijgen met een lengte tot ongeveer 3 meter. Vitrage gordijnen zijn ook erg mooi maar hebben een maximale lengte van 2 meter 60 hoog. Wanneer je dus ramen hebt die hoger zijn dan is dit niet echt de oplossing.

Duette Shades zijn elegante gordijnen die in bepaalde soorten stof wel tot 3 meter hoog gemaakt kunnen worden. Ze worden duette genoemd omdat ze gemaakt zijn van een dubbele stof en als en harmonica op elkaar liggen. Het lijkt een soort van honingraat te zijn. Het voordeel ervan is dat het een dubbele isolerende werking heeft en het ook minder licht doorlaat. De honingraat houdt namelijk lucht vast. In de zomer blijft het dus en stuk koeler in jouw huis en in de winter juist warmer. Wanneer je veel last hebt van tocht langs de ramen dan is dit zeker een hele goede keuze.

Je hebt ook Sharp wave raam decoratie. Deze kan zelfs gemaakt worden tot 3 meter 9 centimeter hoogte. Sharp wave kan je vergelijken met in-between raam decoratie. Ze zorgen voor een mooie lichtinval in jouw huis maar bieden jou zeer zeker ook de privacy waar jij behoefte aan hebt! Sharp wave heeft een hele strakke vouw in de raam decoratie zitten. Dit is ook waarom het de naam Sharp Wave heeft.

Het onderhoud van je gordijnen

Ook je gordijnen wil je natuurlijk goed schoonhouden. Je kunt je duette raam decoratie het beste onderhouden door tussen de vouwen met een zachte borstel te vegen. Dit doe je wanneer ze licht bevuild zijn. Zijn ze wat zwaarder bevuilt dan kan je ze in een bad met lauw water afspoelen en ze daarna direct weer ophangen. Je moet ze dan wel helemaal uithangen. Zijn de plooien van je duette raamdecoratie minder geworden dan kan je ze bijvoorbeeld een dag juist helemaal opvouwen naar boven. Zo krijgen ze hun vorm weer terug.