Dogecoin, deze cryptomunt steeg de afgelopen tijd flink in waarde

We gaan het in deze blog hebben over een meme cryptomunt. Dit is een munt die in het leven is geroepen als een grap. Inmiddels is deze grap uitgegroeid tot één van de bekendste cryptomunten naar Ethereum en Bitcoin. De reden: Elon Musk. Niet alleen twee jaar geleden steeg de munt significant, maar ook een aantal weken terug nog was de munt één van de grootste stijgers in de cryptowereld. Er zijn hiervoor een aantal redenen en daarom duiken we in dit artikel in de Dogecoin. Hier kan jij het beste Dogecoin cryptomunten kopen.

Elon Musk en Dogecoin

Een paar jaar geleden twitterde Elon Musk als baas van Tesla ineens over de Dogecoin. Hij twitterde dat dit de munt van de toekomst zou zijn. Deze munt was ontwikkeld door vrienden die de hele cryptowereld als een grap zagen. Zij vonden dat crypto geen bestaansrecht had en wilde aantonen hoe makkelijk het zou zijn om een eigen cryptomunt te starten. Na het twitterbericht schoot de Dogecoin omhoog in prijs. De connectie tussen Elon Musk en Dogecoin was geboren. Sindsdien post hij regelmatig de laatste koers van de Dogecoin op zijn twitteraccount.

Elon Musk en Twitter

26 april knalt de Dogecoin ineens de lucht in. Zo stijgt hij maar liefst met 30% in waarde binnen een dag. Elon Musk heeft namelijk een deal bereikt met Twitter. Opnieuw wordt maar weer eens bewezen dat er wel degelijk een connectie is tussen Elon Musk en de Dogecoin. Enorm veel nieuwe mensen stromen in en sinds dit jaar wordt de munt wel degelijk serieuzer genomen dan ooit.

SpaceX accepteert Dogecoin

27 mei gaat er een nieuwe tweet van Elon Musk de deur uit. Deze keer gaat het niet over Twitter, maar twittert hij: ‘’Tesla merchandise kan gekocht worden met Dogecoin, binnenkort ook merchandise van SpaceX. Opnieuw loopt de munt op en stijgt hij met 16% binnen een minuut. Helaas voor veel kopers daalt de koers ook gelijk weer. Maar de Dogecoin blijft in de plus staan.

Dogecoin van een grap tot een serieuze cryptomunt

We hebben al verteld in deze blog dat de cryptomunt Dogecoin ooit gestart is als een grap. Jackson Palmer was een cryptotechnicus van het eerste uur. Hij vond het toch belachelijk hoeveel geld er in crypto werd gestoken. Daarom ontwikkelde hij de Dogecoin, dit was een cryptomunt met het symbool van een Shiba Inu, dit is een hondenras uit Japan. Lang was de munt niks waard. Zo stond de koers rond de 0,0002 dollar. In 2018 steeg hij ineens naar 0,016. In totaal meer dan 272 miljard dollar. Inmiddels staat deze munt op 0,054 en is hij meer dan 7 biljoen dollar waard.

Het laatste nieuws is zelfs dat Elon Musk wordt aangeklaagd. Een investeerder in de Dogecoin eist 258 miljard dollar van Elon Musk omdat hij Dogecoin zou aanprijzen terwijl het een meme cryptomunt is. We gaan zien hoe dat afloopt de komende tijd.