Top 5 Beruchtste hackers

Jaarlijks gaat er miljarden euro’s verloren aan hackers. Het is natuurlijk belangrijk om dit te voorkomen. Wereldwijd is het probleem nog veel groter. Het is natuurlijk moeilijk om bij veel bedrijven een hack te plegen. Het is echter niet onmogelijk. De vijf beruchtste hackers van de wereld zijn hier regelmatig in geslaagd. Zeer waarschijnlijk weten ze ook wel weer om een nieuwe hack te plaatsen. Het is belangrijk voor overheden en bedrijven om het maximaal tegen te gaan. Het is echter niet gemakkelijk. Het bestrijden van vuur met vuur lijkt de beste keuze. De beste hackers kunnen zich gaan inzetten om andere hackers te vinden en te bestrijden. Laten we de top vijf van de beruchtste hackers met je bespreken.

Meester hacker: Kevin Mitnick

Berucht is hij zeker. Hij is ook van grote invloed geweest op de geschiedenis van het hacken. Hij begon al toen hij nog een tiener was. Hij stal computer handleiding van Pacific Bell. In 1982 hackte hij NORAD (North AMerican Defence Command). Het was de basis voor de film Wargames. In 1989 hackte hij andere netwerken. Hij hackte het Digital Equipment Corporation netwerkcenter en stal hun software. Hierdoor werd hij nog bekender. Hij werd ook aangehouden en ging naar de gevangenis.

De hacker Anonymous

Anonymous is een hacker welke verscheen in 2003. Eigenlijk is het een groep van hackers. Ze starten een groep welke het tegen de Scientology kerk muntte. Ze legden hun sites plat. Ze waren een tijd niet meer in Google te vinden. Ook werden de faxapparaten van hun overbelast met zwarte afbeeldingen. Aangezien het een hele beweging is (Anonymous) is het moeilijk om ze op te sporen.

Hacker Adrian Lamo

Het is de twintigjarige Adrian Lamp welke in 2001 via een content beheer tool van Yahoo een Reuters artikel aanpast. Vaak hackte hij systemen om daarna consumenten te waarschuwen. Hij heeft soms ook de chaos opgeruimd welke hij zelf had gemaakt. In 2002 ging hij te ver en hackte hij de servers van The New York Times. Hij had zichzelf toegevoegd aan een lijst van specialisten en experts. Hij kreeg de naam “the homeless hacker”, omdat hij veelal dakloos rondzwierf. In 2010 ontdekte hij, dat hij een lichte vorm van Autisme had. Hij heeft moeilijkheden met sociale interacties. Echter ook daarnaast een zeer gefocust gedrag. Het schijnt te verklaren waarom hij zo’n goede hacker is geworden.

Hacker: Albert Gonzalez

Een beruchte hacker! Het is een hacker welke de nickname SoupNazi kreeg. Het komt uit de serie van Steinfield. Je moet de aflevering maar een keer bekijken. Het is erg leuk en grappig. Hij werd toen hij 22 was met pinpasfraude betrapt. Hij had miljoenen rekeningen gehackt. Hij werd een informant van de geheime dienst en ontsprong de dans. Hij zette zijn criminele activiteiten echter gewoon voort en stal de gegevens van 180 miljoen accounts.

De hackers Matthew Bevan en Richard Pryce

Ze zijn twee Britse hackers welke militaire netwerken hackten. Ze zouden bijna de derde wereldoorlog hebben veroorzaakt. Het was niet hun bedoeling. Wel was het hun bedoeling om te laten zien hoe slecht de netwerken beveiligd zijn