Een game PC samenstellen was nog nooit zo eenvoudig

Tegenwoordig zijn steeds meer bedrijven en personen voorstander van het samenstellen van je gaming computer, omdat pc gaming beperkt in termen van geld en tijd, maar toch meer aan belangstelling krijgt. Hierbij zijn er drie belangrijke voordelen: besparen van geld, leren nieuwe vaardigheden en de voldoening die komt met het voltooien van een computerbouw.

Het maakt niet uit wat voor PC je bouwt (home office of gaming), de componenten die je nodig hebt zijn hetzelfde. Je hebt een moederbord nodig, een centrale verwerkingseenheid (CPU), opslag, geheugen, een voeding, een kast en een monitor. Het enige dat je misschien niet nodig hebt als je deze PC vooral voor thuiswerk gebruikt, is een GPU (grafische verwerkingseenheid), maar die is wel nodig voor foto- of videobewerking en gaming. Dat zijn een heleboel spullen! Hier is een kleine opsplitsing van wat elk onderdeel doet, samen met enkele hardware aanbevelingen.

SD-kaart

Moet u een snelweg voor in uw computer? Alle andere onderdelen sluiten aan op deze Print plaat. Ze zijn er in verschillende maten en configuraties, en ze zien er allemaal een beetje anders uit, maar ze vervullen allemaal dezelfde functie. Zorg ervoor dat u weet welke processor u wilt voordat u een moederbord koopt.

Een CPU

Dit is het brein van uw computer. Het wordt rechtstreeks op het moederbord aangesloten, en het is het belangrijkste onderdeel van uw PC. Dat betekent niet dat hij het duurst hoeft te zijn (daar komen we later op terug). Als uw computer CPU niet vermeldt dat er thermische pasta bij zou zitten, wilt u dan? Het eten komt later wel!

Graphics Processor

Bij het spelen van videospelletjes en het bewerken van foto’s zal u een graphics processor nodig hebben (ook wel grafische kaart genoemd). Dit is een cruciale processor die is ontworpen om visuele gegevens zoals graphics in games te verwerkt. Hij wordt ook gebruikt voor video- en fotobewerking en andere grafisch-intense taken.

Opslag

Je kunt je bestanden, je games, je films, je documenten, je foto’s en al jouw andere inhoud vanuit deze opslag opslaan. Zo kan je later altijd meer opslagruimte toevoegen.

Geheugen (RAM)

Je zult veel dezelfde termen tegenkomen als je kijkt naar geheugen en opslag, maar ze zijn heel verschillend. Geheugen is meer als die ene tafel waar je dingen op gooit om er later iets mee te doen. Geheugen is een van die voorwerpen die minder dan één dag duurt; het is kraspapier, maar het is wel net zo belangrijk, want software gebruikt geheugen om gegevens in een cache op te slaan (tijdelijk op te slaan) op een plek waar ze snel kunnen worden gevonden. Wilt u meer geheugen kopen? Bekijk de mogelijkheden op https://www.computer-bestel.nl/.

Stroomvoorziening (PSU)

Uw voedingseenheid bepaalt hoe snel en krachtig uw PC kan zijn, waardoor hij altijd een beetje meer kan hebben dan je nodig hebt, in verband met wat er eventueel nodig is.

Case & Cooler

Een grote metalen doos, waarbij de inhoud bedekt kan zijn met glazen panelen en geëtst aluminium. Maar hierbinnen is hij niets anders dan een groot metalen doos die alles samenhoudt ervoor dat hij overeenkomt met de grootte van uw moederbord.

Een besturingssysteem

Wanneer je een PC bouwt, krijg je niet automatisch Windows meegeleverd. Je zult een licentie moeten kopen bij Microsoft of een andere leverancier en een USB-sleutel moeten maken om het te installeren.