DIY Kerst vieren voor mannen: zo is je studentenkamer klaar voor de kerst

Het is al bijna december en het wordt tijd om eens goed over een kerstboom na te denken. Je zou namelijk best een stoere kerstboom in je studentenkamer willen zetten, maar heb je eigenlijk wel voldoende ruimte? En zo ja, wat is dan een echte mannelijke kerstboom? Hoe pak je zoiets aan? Een echte kerstboom kost al snel heel wat euro’s en dat geld heb je ook niet. Gelukkig is het niet al te moeilijk om met weinig knaken, maar met voldoende creativiteit een toffe zeer mannelijke kerstboom neer te zetten die zeker indruk op de dames maakt. Hieronder vind je 5 leuke DIY-kerstbomen die budgetproof zijn.

Houten kerstbomen

Op je studentenkamer heb je natuurlijk niet zoveel ruimte. Maar als je dit wel hebt, dan is het zeker stoer om aan de slag te gaan met houten kerstbomen. Leen wat tools bij je vader en ga aan de slag. Met oud hout maak je zo een robuuste houten kerstboom van steigerhout of een stoere houten kerstboom van sloophout. Groot voordeel waar je waarschijnlijk wel oren naar zult hebben, is dat je achteraf niet met naalden in je kamer opgescheept zit. Dat scheelt weer een keertje stofzuigen.

Heb je een vensterbank? Dan kun je gaan voor een wat kleiner project. Een kerstboompje van hout op je vensterbank staat ook goed. Het jaar erna kun je hem natuurlijk gewoon weer gebruiken, net als alle kerstmissen die je nog gaat vieren, hij zal wel goed blijven als je hem stevig in elkaar zet. Een houten kerstboom voor het raam staat leuk en vestigt de aandacht op jouw crib. Dat in tegenstelling tot een echte kerstboom die vaak wat verder de kamer in staat. Ook leuk is dat je voor een grote houten kerstboom ook je hele dispuut kunt inschakelen of je huisgenoten. Daarna een lekker biertje drinken op het resultaat  natuurlijk.

Washi tape kerstboom

Wil jij kunnen zeggen dat je je kerstboom zelf in elkaar gezet hebt en iedereen verbazen met de snelheid waarin dit is gelukt? Dan kun je gaan voor een kerstboom van washitape. Dit is een zeer simpele kerstboom, maar om een beetje reclame voor jezelf te maken kun je zeggen dat je van minimalistisch houdt. Het enige wat je nodig hebt zijn rolletjes washitape in verschillende kleuren, hoe donkerder hoe stoerder je boom. Ook heb je een witte muur nodig, maar eigenlijk kan je een washitapeboom ook op een muur in om het even welke egale kleur maken. Ga op een keukentrapje staan en plak het tape in driehoeksvorm op de muur. Klaar is je boom alweer! Na de kerst trek je ‘m ook zo weer van de muur af, super onderhoudsvriendelijk. Daar zit je als student uiteraard op te wachten. Maar als je toch bezig bent, maak dan ook met die washitape even wat sterren en sneeuwvlokken op de muur. Dat vinden de meisjes leuk (en je moeder stiekem ook).

Boom van kerstverlichting

Easy does it: ga voor een kerstboom van louter kerstverlichting. Zeker als je als student maar weinig vierkante meters hebt, dan is dit echt een topboom om voor te gaan. Het enige wat je nodig hebt is wat ruimte op een muur en een snoer met kerstlampjes eraan. Met een stel punaises prik je het snoer met de lampjes in een zigzag-vorm aan de muur. Daarna steek je de stekker in het stopcontact en klaar ben je. Mocht je je kamer verlaten, denk er dan voor de zekerheid wel even aan om de stekker uit het stopcontact te halen. Misschien heb je ook nog wat geld over voor een timer? Dat maakt het helemaal veilig, want de kerstverlichting gaat dan uit en aan op de tijden die je zelf instelt. Ook de boom van alleen maar kerstlampjes haal je na de kerst makkelijker weg dan een echte boom. Berg de kerstverlichting wel even netjes op, zodat je het het jaar daarna weer kunt gebruiken. Een lampjessnoer kan namelijk aardig prijzig zijn, dus dan is het wel fijn om er lang plezier van te hebben.

Boekenkastboom

Ben jij gezegd met een aantal boekenkast met een fijne verzameling boeken? Maak dan een intellectuele boekenkastboom. Verzamel al je dikke pillen en leg ze ergens op de grond op een stapel. Als je geen ruimte op de vloer hebt, schuif je de boeken in twee boekenkasten naar één kant toe in een driehoeksvorm. Dus op de onderste plank van de boekenkast zet je het langste rijtje boeken in twee boekenkasten en iedere plank die daarna komt, doe je minder boeken. Leg een eye-catcher bovenop de boekenkast bij wijze van piek. Misschien heb je een boek met een glimmende kaft of glitters? Zo’n literaire kerstboom is natuurlijk hartstikke goed: je laat zien wat je zoal leest en hoe goed je wel niet bezig bent, zeker als je al je studieboeken hebt gebruikt voor deze kerstboom.

Wasgoedboom

Heb je nog een stinkende hoop wasgoed voor moeders? Breng het nog niet mee naar huis, maar laat het lekker liggen tot het een flinke hoop is. Doe er kerstlampjes overheen en een mooie kerstster bovenop en klaar is je wasgoedkerstboom. Durf jij zo creatief te zijn? Vast wel toch? Misschien kun je, als je zelf altijd heel goed je was bijhoudt, shirts verzamelen van je hockey- of voetbalteam? Misschien zijn die ook nog eens groen? Dat is natuurlijk helemaal ideaal voor het maken van deze studentikoze en humoristische kerstboom.