Online spelletjes om je cognitieve vermogen te trainen

Kruiswoordpuzzels, woordzoekers en sudoku: dit soort spellen staan erom bekend dat ze jouw geheugen trainen én bovendien zijn ze ook leuk om te doen. Maar, bestaan er eigenlijk ook online spelletjes die het cognitieve vermogen kunnen bevorderen? Jazeker! Bovendien is het een goed idee om zo’n spel eens om te wisselen met een aflevering op Netflix. Hieronder zetten wij vier online spelletjes voor je op een rij.

1. Blackjack

Wist je dat je bij meerdere online casinospellen jouw geheugen kunt trainen? Zo moet je bij blackjack goed en snel kunnen rekenen. Je moet namelijk de virtuele kaarten in een oogopslag kunnen tellen, want dit leidt vaak tot een goede beslissing. Het doel van blackjack is om zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen, maar je moet hier niet boven zitten. In dat geval verlies je. Maar wanneer je goed kunt hoofdrekenen zal dat vanzelf zijn vruchten afwerpen. Voordat je blackjack gaat spelen, is het altijd aan te raden om even de spelregels op Speluitleg.com door te nemen.

2. Wordfeud

Je kent het spelletje Scrabble vast wel. En daar is tegenwoordig ook een online variant van te vinden die daarop lijkt, namelijk Wordfeud. Zo moet je bij deze online variant goed nadenken welke letters een woord kunnen vormen. Tijdens het aanleggen van zo’n woord ontvang je punten. Zo levert een moeilijk woord of een woord met veel letters veel punten op. En naast dat Wordfeud leuk en spannend is, is het ook nog eens goed voor jouw concentratie en kortetermijngeheugen.

3. Mahjong

Het spel met de steentjes en hun symbolen is een geliefd spel onder jong en oud. We hebben het in dit geval over mahjong. Vroeger werd dit spel vooral in China gespeeld, maar is vandaag de dag niet meer weg te denken bij iedere spelfanaat over heel de wereld. En je kunt tegenwoordig ook mahjong spelen via internet. Het doel van dit spel is om twee dezelfde stenen te vinden. Klinkt makkelijk, maar de stapel mahjongstenen is enorm. Bovendien daag jij tijdens een potje mahjong jouw hersenen uit: het brein wordt getriggerd en daardoor blijft het brein jong.

4. Memory

Een spel dat kinderen massaal doen is memory. De kaarten liggen op de kop en een voor een mag je een kaart omdraaien. Zo moet je erachter zien te komen waar twee dezelfde kaarten liggen. Tegenwoordig kun je memory ook via het internet spelen. Dit soort brein spelletjes zijn echter niet alleen goed voor kinderen, maar voor iedereen. Het zal de hersenen stimuleren, het geheugen wordt beter en je krijgt er ook nog eens een betere concentratie door.