Wat is het perfecte moment om je cryptocurrencies te verkopen?

Misschien wel een van de meest gestelde vragen in cryptocurrency, zelfs voor ervaren investeerders is: when to sell your coins? Iedereen wil natuurlijk weten wat het perfecte moment is om zijn cryptocurrencies te verkopen. Hoewel het onmogelijk is om alles te weten over cryptocurrencies, kan je crypto portefeuille aanzienlijk in waarde dalen als je de koers van Bitcoin niet in de gaten houdt. In sommige gevallen kan Bitcoin in een paar dagen tijd met wel 30% variëren. Het is dus belangrijk om de koersen te volgen als je wilt voorkomen dat je op een slecht moment verkoopt. In deze blog over crypto geven we enkele suggesties over welke de goede momenten zijn om cryptocurrencies te verkopen.

 

Wanneer je je persoonlijke doelen hebt bereikt

Elke investeerder in cryptocurrencies heeft een persoonlijk doel in zijn of haar achterhoofd.

We raden ook aan om persoonlijke doelstellingen op papier te zetten wanneer je begint met investeren. Wanneer deze koersdoelen dan worden bereikt kun je met een gerust gemoed je cryptocurrencies verkopen. Op deze manier vermijd je emotionele beslissingen die kunnen leiden tot grote verliezen. Soms is je winst nemen de beste optie. Als je dit doet, zul je precies weten wanneer je je cryptocurrencies moet verkopen.

Een voorbeeld van een persoonlijk plan kan bijvoorbeeld zijn wanneer je oorspronkelijke investering met een factor van vier of vijf is gegroeid, minstens 20-30% van je bezit te verkopen. Op die manier zul je je niet schuldig voelen wanneer de markt begint te dalen. Als de markt verder groeit, hoef je ook geen zorgen te maken want je hebt nog een aandeel van 70% of 80% in de markt zitten. Het volgen van deze strategie zal je helpen mooie winsten te maken bij het investeren in cryptocurrencies.

 

Wanneer je je portefeuille wilt diversifiëren

Als je die zwaargewicht bent die al zijn geld in Bitcoin heeft geïnvesteerd loop je een groot risico. In plaats van al je eieren in één mandje te bewaren, wil je misschien je portefeuille wat diversifiëren? Je Bitcoin investering kan namelijk de ene dag € 1000 waard zijn en de andere dag nog maar € 500. Omdat je niet altijd kunt zeggen wanneer de markt zal stijgen, is het een slim idee om een deel van je Bitcoin te verkopen om opnieuw te investeren in andere munten.

 

Wanneer je denkt dat er een crash aankomt

Het verstandig om je cryptomunten te verkopen bij een mogelijke crash. Als er sprake is van een crash, gaat de waarde van je investering drastisch naar omlaag. Met een beetje pech is je investering helemaal niets meer waard. Lees je steeds meer over een mogelijke crash van een cryptomunt waarin je fors geïnvesteerd hebt? Dan kan het verstandig zijn om op zijn minst een deel van deze munten te verkopen. Je kunt besluiten de berichten te negeren en het risico op een crash te nemen, maar dit kan wel betekenen dat je je investering voor een deel kwijt bent. Neem je dit risico liever niet, dan verkoop je best een deel van je cryptocurrency voor er een crash aankomt. Op deze manier beperk je zoveel mogelijk de risico’s.