Wat is de gemiddelde download snelheid in Nederland?

Met alles wat we tegenwoordig via internet doen, willen veel mensen een goede en vooral snelle internetverbinding. Gamen, Netflixen, Youtube, Interactieve TV, we houden het al lang niet meer bij alleen een beetje surfen. En nu velen ook veel thuiswerken, wordt het gebruik alleen maar meer. Maar wat is nu zo’n beetje de gemiddelde download snelheid in Nederland?

Top 10 wereldwijd

Jarenlang stond Nederland trots in de top 5 van landen wereldwijd met de snelste gemiddelde internetsnelheden. Toch is dat de afgelopen jaren helaas wat minder geworden. Dat komt omdat de snelheid hier niet zo drastisch meer stijgt en die van andere landen juist wel.

In 2019 was de gemiddelde download snelheid van internet in Nederland net iets meer dan 40Mb/s, 40,21 om precies te zijn. Dat is goed voor een 8e plek op de wereldranglijst. Nog steeds niet slecht voor zo’n klein landje!

Een jaar eerder lag de gemiddelde snelheid nog net onder de 36Mb/s, goed voor een 7e plek. Er is dus een stijging van ruim 10%, maar andere landen stijgen harder. Absolute nummer 1 over 2019 is overigens Taiwan, met 85Mb/s. Een jaar eerder was dat nog 28Mb/s…

Zit jij nu onder dat gemiddelde of ben je gewoon eens benieuwd of jouw verbinding sneller kan? Op internetvergelijken.nl kun je abonnementen van verschillende aanbieders vergelijken!

We doen het toch niet verkeerd hoor!

Is het dan allemaal alleen maar slechter aan het worden hier in Nederland? Nee, zeker niet. Er is dus nog steeds een stijging te zien, plus we waren gewoon al lang heel goed bezig.

En, snelheid is ook niet alles. Als je verbinding niet stabiel is, heb je daar nog steeds niet veel aan. En daar doen we het dus heel goed. Tijdens de coronacrisis is gebleken dat onze verbindingen, in tegenstelling tot in andere landen, ondanks hogere belasting heel stabiel blijven.

Bovendien zijn er allerlei nieuwe technologieën uitgerold of onderweg, waarmee onze aansluitingen een flinke boost kunnen krijgen. Zo zijn er tegenwoordig verbindingen mogelijk met een snelheid tot 1Gb/s! Dit zijn snelheden die met goedkoop internet nog niet gehaald worden, maar ook de laagste abonnementen worden steeds sneller. Dus wie weet waar we in 2020 op de ranglijst komen te staan!